freilevbloggen

freilevbloggen

Om bloggen

Her vil vi blogge om, hvad der foregår af sjovt, spændende, vildt og stort i og omkring Freilev Vine. Smagenotater, vinproducentbesøg, referat fra smagninger, nyhjemkomne vine, vinfestivaler, altså lidt om alt i Freilev Vines univers.

Du er velkommen til at kommentere, og vil du være fast blogger, kan du sende en mail med, hvem du er til webmaster@freilevvine.dk,
så kan du blive oprettet som blogger.

Vi satser på en holde en OK-tone her på bloggen. Indlæg og kommentarer med tilsvining, personangreb, racistiske eller religiøse udtalelser fjernes uden varsel af webmaster. Det samme gælder indlæg, der vil markedsføre eller reklamere for andre virksomheder end Freilev vine.

Ha' det sjovt med vin på freilevbloggen. (:

til forsiden

Scriba - den nye micro-producent fra Veneto

Hvad sker der..?Posted by Per Freilev Tue, February 19, 2013 00:47:38

Paolo Cottini - winemaker for hæderkronede Allegrini i Fumane, har ved siden af sit "hoved erhverv", sammen med sin kone - startet sit eget Azienda Agricola Scriba di Riolfi Sara og netop i slutningen af 2012 sendt sine første vine på markedet. Vi var de første til at smage Paolo's egne ædle dråber efter de var kommet på flaske.

Mængderne er nærmest mikroskopiske ... 1200 fl. Amarone Classico, 3200 fl. Ripasso Superiore of godt 8000 fl. Valpolicella Classico. Vinene hjemkom i december måned og Paolo's Ripasso og Amarone gik rént ind i forbindelse med julehandelen. Når disse kompromisløse vinmagere vælger at føre deres stil hele vejen igennem, gi'r det fra tid til anden bagslag. Det var tilfældet med Paolo's Valpolicella Classico 2011, som led under det faktum at være ganske und og nyligt aftappet. Men det er der RÅDET BOD PÅ NU !

Læs blogindlægget "Har smagt" og bliv klogere smiley

  • Comments(0)//blog.freilevvine.dk/#post12

Prowein - slut for denne gang !

Hvad sker der..?Posted by Per Freilev Sat, April 16, 2011 18:24:36

Sidste opsummering fra Düsseldorf

Blandt 100'vis af smagte vine er der endnu emner som bør fremhæves:

* Flot kvalitets/pris-rate fra tidligere smagt producent i Navarra, Spanien. Endnu er der dog nogle småting som skal glide på plads, før det er 100 % aktuelt. Tiden må vise hvornår smiley (prisniveau 40 - 80 kr)

* Imponerende vine fra De Sorte Bjerge i Minervois, Sydfrankrig. Fantastisk, kødfulde og velstrukturerede kvaliteter. Ultralavt udbytte fra økologisk dyrkede arealer og biodynamiske inspirerede metoder. Prøver er på vej til endelig tast i DK smiley så må vi se ! (prisniveau 60 - 120 kr)

  • Comments(0)//blog.freilevvine.dk/#post7

Domaine Rolet

Hvad sker der..?Posted by Per Freilev Sat, April 16, 2011 16:59:56

En gammel kending på Prowein i Düsseldorf

Gang på gang konstaterer jeg, at jeg bare ta' hatten af for Rolet-familien fra Jura. Deres høje alder til trods formår de til stadighed at fastholde det imponerende høje kvalitetsniveau og ja - ind imellem sprænger de sågar også rammerne ! Tilmed forstår de kunsten at være innovative, senest med markedsføringen af en rød Macvin (Poulsard-druen) til supplement for den traditionelle hvide (Savagnin og Chardonnay). At møde den aldrende - altid smilende og venlige - Pierre Rolet er bare så livsbekræftende ... og når han så lader perlerne fra deres fremragende årgangs-Cremant forløse sig, så flyver man bare ind i himmelen ! Domaine Rolet formår verdens bedste Cremant smiley Håber på snart på ny at kunne tilbyde kunderne deres fantastiske vine.

  • Comments(0)//blog.freilevvine.dk/#post6

Chateau du Donjon

Hvad sker der..?Posted by Per Freilev Sat, April 16, 2011 15:23:07

Nye årgange på Prowein i Düsseldorf

Ejeren Jean Panis var selv til stede og sammen med ham havde jeg mulighed for at smage samtlige vine i seneste årgange. Det seneste års sællert fra hans domaine La Galanière - Cabernet Sauvignon fremstår omend endnu flottere i 2009: SUPERrén og meget præcis i udtrykket. Det lykkedes at fastholde prisen i det gunstige niveau. La Galanière - Merlot 2009 gik ligeledes rent ind og bli'r uden tvivl en lige så stor attraktion. Til sommerens - forhåbentlig varme og solrige perioder bli'r der formentlig gjort plads til Jean's Chateau du Donjon - rosé fremstillet på et blend af Cinsault, Grenache og Syrah ... intens, indtagende og smækker - med elegante træk. Uforskammet godt skruet sammen smiley

  • Comments(0)//blog.freilevvine.dk/#post5

Weingut Egon Schmitt

Hvad sker der..?Posted by Per Freilev Wed, April 06, 2011 23:55:08

Årgang 2010 på Prowein-messen i Düsseldorf

Schmitt-familiens søn, Jochen v- vinmager og primusmotor - understregede sin viden, erfaring og styrke, i en årgang med et særdeles vanskeligt udgangspunkt. Produktionen er mere end 35 % lavere end normalt og det til trods ventede der et enormt krævende arbejde under vinifikationen, som kaldte på konstant bevågenhed for at opnå det vanlig høje kvalitetsniveau. Resultatet af de foreløbige smagninger forekommer ganske forbløffende!

Så kære venner... der kommer VIRKELIG KVALITETSriesling i et prisniveau svarende til knapt 55,- kr. pr. fl. "De 3 Burgundere"; Weisser-, Grauburgunder og Chardonnay fremstår uhyre markant og velafbalanceret. Og den førstaftappede røde - Sankt Laurent - virker i den grad afstemt, finnuanceret, intens, men elegant. De næste vine aftappes i løbet af maj måned og fremefter.

Glæd jer - der bliver rigtig meget spændende vin at hente smiley

  • Comments(0)//blog.freilevvine.dk/#post4

Portugalsmagning på d'Angleterre

Hvad sker der..?Posted by Per Freilev Wed, March 16, 2011 01:26:33

Den annoncerede præsentation i hjertet af København blev en eftermiddag med VIRKELIG mange besøgende og for Freilev Vine særdeles positiv smiley For de som var til stede, men ikke nåede alt før der smagemæssigt var "udsolgt", vil der blive arrangeret et "2'nd heat" i butikken.

Vi præsenterede samlet mellem 15 og 20 vine, der i blandt nogle nye årgange og nye vine. I lyset af de besøgenes reaktioner, er det tydeligt at indfaldsvinklen om at bringe udvalgte producenter i spil, for at vise at "PORTUGAL ER TILBAGE", har været af afgørende betydning for at danne bro til de af vores fremadstræbende producenter, som samtidig må anses for at være stilmæssigt mere klassiske.

Til de som ikke kunne nå at deltage - der er nye vine, nye årgange, NYE OPLEVELSER på vej smiley

  • Comments(0)//blog.freilevvine.dk/#post1